Een nieuwe printer kopen: hier moet je op letten

Om afdrukken te maken op papier heb je een printer nodig. Maar welke is dan geschikt? Dat is een goede vraag, maar hier is niet één antwoord op. Dit is afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Goedkoopprinten helpt je een handje om wegwijs te worden in verschillende printers.

De keuze die je maakt op het gebied van printers is afhankelijk van verschillende dingen. Denk aan hoe vaak je gaat printen, waar je gaat printen, maar ook de kwaliteit die je verwacht. Wat past bij jou? Lees er hieronder meer over, zodat je een goede keuze kunt maken.

1. Frequentie

Als eerste is het goed om af te vragen hoe vaak je je printer gebruikt. Is dit op dagelijkse basis of gebruik je je printer af en toe? Als je maar af en toe print, dan zijn er andere printers geschikt dan wanneer je zeer regelmatig afdrukken maakt. Een printer die zuinig print, is voordeliger op lange termijn en is voordeliger bij veelvoudig gebruik. Het nadeel hiervan is dat deze zuinige printers in aanschaf vaak wat duurder zijn. Een goedkopere printer zal daarentegen in gebruik vaak duurder zijn. Denk ook aan dure cartridges die hiervoor nodig zijn. Dat is prima als je af en toe eens een e-mail print, maar wel nadelig als je dit dagelijks doet. Een punt om over na te denken dus.

2. Mogelijkheden

Er is ook verschil in de mogelijkheden die een printer heeft. Zo kun je een printer aanschaffen puur en alleen om te printen. Ga voor een tekstprinter als alleen tekst printen voor jou genoeg is. Deze printers zijn voordeliger en goedkoper in gebruik dan een kleurenprinter. Wil je toch meer doen met je printer, zoals scannen, faxen, dubbelzijdig printen én printen via een draadloze WiFi-verbinding? Dan zijn er ook genoeg printers die deze specificaties bevatten. Denk dan aan een all-in-one printer printer. Ook niet onbelangrijk: denk na of je wil printen op alleen A4-formaat of ook groter?

3. Doel

Wat is je doel van het printen? Alleen printen of meer dan dat? Daarnaast is het goed om jezelf af te vragen of je alleen tekstbestanden uit je printer wil zien rollen of voornamelijk foto’s. Voor beide doelen zijn andere printers geschikt. Voor alleen tekst, is een zwart-wit printer prima. Wil je portretfoto’s of natuurfoto’s piekfijn op papier hebben staan, dan raden wij je aan om een printer te kiezen die veel cartridges bevat. Hoe meer cartridges hoe mooier de kleuren op papier komen. Voor cartridges in alle soorten en maten ben je bij Goedkoopprinten aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment inktcartridges.

4. Werkplaats

Volgende vraag: waar ga je printen? Als je op kantoor een plek inricht om te printen, heb je waarschijnlijk meer ruimte beschikbaar om een printer te plaatsen dan wanneer je een printer plaatst op je thuiskantoor. Een compactere printer is dan wat handiger. Deze plaats ze wat makkelijker op tafel op berg je op in een kast.

5. Laser/inktjet

Onder de printers is er een verschil tussen laserprinters en inkjetprinters. Inktjetprinters zorgen via cartridges ervoor dat de inkt op het papier wordt gedrukt. Laserprinters maken gebruik van toners die gevuld zijn met tonerpoeder om afdrukken te maken. Bij Goedkoopprinten hebben wij naast cartridges ook een ruim assortiment aan toners voor je. Maar wat past er bij jou? Een inktjetprinter maakt de mooiste afdrukken van bijvoorbeeld foto’s, maar zijn wat duurder in gebruik. De laserprinters hebben een relatief hoge afdruksnelheid en zijn wat goedkoper in gebruik. Als je op je kantoor of thuiskantoor veel afdrukken maakt, zal een laserprinter het meest geschikt zijn.

Draadloze verbinding of met kabel?

Een ander punt om over na te denken is via welke verbinding je afdrukken wil maken. Een draadloze verbinding via WiFi is mogelijk, maar ook via een ethernetkabel. Deze sluit je aan op je router, waardoor je een goede en stabiele verbinding hebt om te printer. Beter dan wanneer je dit draadloos doet. Handig als je printer altijd een vaste plek heeft en als je bent op kantoor veel tekstdocumenten moet printen.

Genoeg mogelijkheden dus op het gebied van printers. Houd je persoonlijke wensen goed in je achterhoofd om een printer aan te schaffen die het beste bij je past. Heb je jouw ideale printer geregeld? Weet dan dat Goedkoopprinten voor je klaarstaat met diverse cartridges en toners.