minus-circle plus-circle Wat zijn inktcartridges ?

Inktcartridges zijn vullingen die gebruikt worden voor een printer die met inkt print. De inkt wordt verkocht in de kleuren Zwart, Geel, magenta en Cyaan. Bij de meeste printer bevat elke cartridge een andere kleur inkt. Er zijn ook cartridges waarbij de kleuren Cyaan, Geel en Magenta in een cartridge samen worden gedaan.

minus-circle plus-circle Wat zijn printer cartridges?

Cartridges voor printers zijn vullingen / cassettes die inkt voor een inkjetprinter of toner voor een laserprinter bevatten. Deze cartridges zorgen ervoor dat de printer voorzien wordt van het benodigde afdrukmateriaal zodat u print op papier kan worden gezet.Het woord "printer cartridges" is dus een verzamelnaam voor inktcartridges en tonercartridges.

minus-circle plus-circle Wat zijn tonercartridges?

Tonercartridges Zijn cassettes die worden gebruikt in Laserprinters. Ze bevatten toner (poeder) die dmv thermische verhitting op het papier wordt aangebracht. Het tonerpoeder uit de cartridge wordt als het ware op het papier gebrand. Er zijn 4 kleuren tonercartridges die een laserprinter gebruikt, tw. Zwart, Magenta, Cyaan en Geel. De monochroom printers gebruiken alleen een zwarte toner en kunnen dus geen kleuren afdrukken.

minus-circle plus-circle Welke kleur is cyaan?

De kleur cyaan wordt ook vaak blauw genoemd. Deze kleur wordt na zwart het meest gebruikt bij het afdrukken van documenten omdat blauw gezien wordt als een zakelijke kleur en dus veel voorkomt in bedrijfslogo's en facturen. Cyaan lijkt erg op de kleur turquoise. Turquoise is vaak wat groener van tint dan cyaan. In het spectrum valt cyaan tussen groen en blauw. De term wordt vooral gebruikt in de grafische industrie.

minus-circle plus-circle Wat is het verschil tussen inkt en toner?

Het verschil tussen Inkt en toner:

 • Inkt is vloeibaar, toner is een korrelig fijn poeder
 • Inkt kan indrogen en is beperkt houdbaar na open, toner is langer houdbaar en klontert alleen onder extreme omstandigheden samen
 • Inkt is ca 2 jaar houdbaar, toner ca 8 jaar (mits ongeopend, en luchtdicht verpakt bij kamertemperatuur>
 • Afdrukken met inkt zijn scherper dan met toner
 • Foto`s afdrukken wordt doorgaans alleen met inkt gedaan op speciaal hiervoor geschikt fotopapier, met toner krijg je een duidelijk minder resultaat.
 • Inkt is veelal te verkrijgen in kleinere cassettes dan toners. Toners gaan dus veelal langer mee en zijn hierdoor interessanter voor het (klein) zakelijk gebruik.
minus-circle plus-circle Welke kleur is magenta?

De kleur magenta wordt doorgaans rood genoemd, sommige vinden het ook wel richting paars of roze gaan. Magenta is dus paarsachtig rood. De term magenta wordt vooral gebruikt in de grafische- en printer industrie. De kleur magenta heeft zijn naam te danken aan de stad Magenta in Noord Italië.

minus-circle plus-circle Wat is een drum?

Een drum is een apart onderdeel in een laserprinter, het is de houder waar de toners inzitten. De toner geeft tonerpoeder af aan de drum en zal vaker moeten worden vervangen dan de drum. De drum zorgt er voor dat de tekst of de afbeelding netjes op het papier komt. Door middel van statische elektriciteit brengt de lichtgevoelige rol van de drum het tonerpoeder over op het papier. Het tonerpoeder wordt vervolgens aan het papier gehecht door middel van warmte en druk. Uw printer geeft vanzelf aan wanneer u uw drum of toner moet vervangen.

minus-circle plus-circle Wat is een inkjetprinter?

Een inkjetprinter maakt gebruik van vloeibare inkt i.p.v. tonerpoeder en gebruikt doorgaans meerdere inktcartridges. De inkt wordt door de printkop op de juiste plek op het papier gespoten. Een inkjet printer wordt ook wel een inktstraalprinter genoemd. De meeste inkjetprinters zijn kleuren printers maar er zijn ook enkele modellen die alleen een zwarte cartridge bevatten. Inkjetprinters worden vaak gekocht door consumenten omdat de printers erg voordelig aangeboden worden door de fabrikanten. De winst van de fabrikanten zit dus niet in de printers zelf maar in de verkoop van de dure originele inkt cartridges die daarna verkocht worden. Een inkjet printer drukt foto's vaak scherper en mooier af dan een laserprinter.

minus-circle plus-circle Laserprinter of Inktjet printer kopen?

De keuze tussen laserprinter of inkjet printer maken, hangt af van veel factoren. Maar kortom de belangrijkste reden om een inkjet printer te kopen is dat deze fantastisch foto`s afdrukt. Deze printer zijn wel veel duurder in het inktverbruik dan laserprinters. Maar indien u niet zoveel print volstaat een goedkoop inktjet printertje. Er zijn tegenwoordig ook inkjet printers die grote inktreservoirs hebben, waardoor deze wel geschikt zijn indien u veel print. Ook zijn deze geschikt voor klein zakelijk gebruik. Laserprinters zijn u goede keuzen indien u veel print en de snelheid waarmee geprint moet worden belangrijk is.

minus-circle plus-circle Hoe vervang ik een drum ?

Eerst even het verschil tussen een drum en een toner. Een toner bevat tonerpoeder dat ervoor zorgt dat er daadwerkelijk wat op papier komt te staan. Een monochroom printer bevat alleen een zwarte toner en een kleuren laserprinter bevat naast een zwarte toner ook nog een afzonderlijke toner voor Magenta (rood), Cyaan (blauw) en Geel. Een drum is een unit waar de toner in geschoven of geklikt wordt. De drum zet de daadwerkelijke afdruk op papier. De drum bevat alleen een rol die hiervoor zorgt en dus geen tonerpoeder. Een drum gaat veelal veel langer mee dan een tonercassette. Per kleur is er een aparte drum nodig voor de printer. Veel gemaakte foutieve handeling is dat mensen de drum met de toner hierin weggooien. Dit terwijl de drum nog lang niet versleten is. Een drum gaat 5 tot 10 keer zolang mee als een toner. Let er dus op indien de printer aangeeft dat de toner vervangen moeten worden, dan u niet de drum mee vervangt. Zie afbeeldingen om het verschuil tussen drum en toner te bekijken.

Verwijder de lege toner door links (bij groene pijl) op de "release" knop (groen) te drukken. Verwijder de oude/lege toner. Plaats nu de nieuwe toner na het verwijderen van de beschermkap (oranje) en plaats de nieuwe toner. De cassette klikt vanzelf in de drum. U hoeft de release knop niet in te drukken.

minus-circle plus-circle Er komt geen inkt op papier?

Er komt geen inkt op het papier na installeren van de cartridges. Dat is vervelend, maar vaak eenvoudig op te lossen. Hieronder de stappen die u kunt uitvoeren om de cartridge weer aan de gang te krijgen

 • 1. Kijk of het stickertje aan de onderkant verwijderd is. Bij sommige cartridges is de spuitmond waar de inkt uitkomt beschermd door een plastic folie.
 • 2. Ben er zeker van dan het stickertje aan de bovenkant (niet bij alle cartridges aanwezig) met hierop geschreven "PULL" verwijderd is om de lucht toevoer te regelen. Indien deze sticker niet verwijderd is, dan komt er geen lucht bij de cartridges waardoor deze vaccuum zuigt en daardoor geen inkt meer afgeeft. Prik voor de zekerheid het gaatje dat tevoorschijn komt als de sticker verwijderd is nog een goed door met een naald of paperclip.
 • 3. Voor een printkopreiniging uit. Deze fuctie zit meestal op de printer onder het menu "onderhoud'. Indien de afdruk beter wordt, maar nog niet 100% is, dan dient u deze reiniging nogmaals uit te voeren totdat de afdruk optimaal is.
 • Na deze stappen in deze volgorde te hebben uitgevoerd, werkt de print in 9 van de 10 gevallen weer optimaal. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zijn dat de verstopping in de printer te hardnekkig is om verwijderd te worden. In dit geval kunt u de printkop een aantal uren in water laten weken om de verstopping op te lossen

minus-circle plus-circle Brother HL-L2340DW, HL-L2350DW, HL-L2375DW en HL-L2380DW toner reset

Heeft u net een nieuwe toner geplaatst maar de printer geeft al snel aan dat de toner vervangen moet worden? Geen paniek! U kunt de toner eenvoudig op de volgende manier resetten:

Wanneer de melding 'replace toner of vervang toner' verschijnt:

 • 1. Druk op OK
 • 2. Pijltje omhoog of plus knop gebruiken tot dat 'General Setup' naar voren komt.
 • 3. Druk op OK.
 • 4. Pijltje omhoog of plus knop gebruiken tot dat 'Replace Toner' naar voren komt.
 • 5. Druk op OK.
 • 6. Pijltje omhoog of plus knop gebruiken tot dat 'Continue' naar voren komt.
 • 7. Druk op OK.
 • 8. De melding 'Accepted' wordt weergegeven.
 • 9. U kunt weer printen!

Deze resetmethode is geschikt voor de volgende printers:

 • Brother HL-L2340DW
 • Brother HL-L2350DW
 • Brother HL-L2380DW

Mocht u vragen hebben over het resetten van uw Brother toner, neem dan contact op met onze klantenservice!

minus-circle plus-circle Wat betekent de afkorting CMYK?

De afkorting CMYK wordt veel gebruikt bij drukinkten en dus ook bij onze inktcartridges en toners. De C staat voor Cyaan, de M staat voor Magenta, de Y staat voor Geel en K staat voor Black. Alle kleurenprinters gebruiken deze vier basiskleuren om alle overige kleuren te kunnen krijgen en te kunnen printen. Dit wordt ook wel subtractieve kleurmenging genoemd. Wanneer u een set besteld zitten dus altijd CMYK cartridges in één pakket en bij sommige printers nog extra cartridge zoals foto-zwart. Dit is per printer verschillend maar doorgaans zitten er 4 kleuren in uw printer.

minus-circle plus-circle Brother DCP-L2530DW toner reset

Heeft u net een nieuwe toner geplaatst maar de printer geeft al snel aan dat de toner vervangen moet worden? Geen paniek! U kunt de toner eenvoudig op de volgende manier resetten:

Wanneer de melding 'replace toner' , 'vervang toner' of 'kan niet detecteren' verschijnt:

 • 1. Zet de klep van de toners open.
 • 2. Houdt de Menu knop ingedrukt tot dat het resetmenu verschijnt.
 • 3. Kies voor reset TNR-STD A
 • 4. U zal de melding Geaccepteerd in beeld krijgen wanneer de toner gereset is.
 • 5. Kies voor reset TNR-STD B
 • 6. U zal de melding Geaccepteerd in beeld krijgen wanneer de toner gereset is.
 • 7. Kies voor reset TNR-HC.
 • 8. U zal de melding Geaccepteerd in beeld krijgen wanneer de toner gereset is.
 • 9. Hierna kunt u weer printen!

Deze resetmethode is geschikt voor de volgende printers:

 • Brother DCP-L2530DW

Mocht u vragen hebben over het resetten van uw Brother toner, neem dan contact op met onze klantenservice!

minus-circle plus-circle Worden huismerk cartridges niet geaccepteerd door mijn printer?

Dit kan inderdaad het geval zijn bij vooral nieuwe printers. De fabrikanten komen bij nieuwe printers regelmatig met updates waardoor ze de chip van huismerk cartridges onklaar maken. Is uw printer enkele jaren oud, dan hoef u zich hier niet druk om te maken. Het treft hoofdzakelijk inktjet printers en niet de laserprinters. Wij raden aan als u een nieuwe printer koopt om dat de automatische update uit te zetten. Een printer heeft geen update nodig. Als een printer print, dan gaat hij door de update echt niet beter printen. Update zijn er vooral om huismerk cartridges onklaar te maken. Natuurlijk mag dat van de wet niet, maar er wordt altijd wel een wazige reden hieraan opgehangen om dit toch te kunnen doen. Webshops hebben het over het algemeen snel door als een update zich voordoet. Zij halen dan het betreffende artikel uit het assortiment en wachten tot er een nieuwe chip op de markt is waardoor de cartridges weer werken.

minus-circle plus-circle Wat is een printkop?

Een printkop zit vaak ingebouwd in een inkjetprinter en zorgt ervoor dat de inkt uit een inktcartridge op het papier gedrukt wordt. In de printkop zitten kleine openingen waar de inkt in kleine hoeveelheden en zeer geleidelijk op het papier gespoten wordt. Wanneer een printer een tijdje stilstaat dan kan het zijn dat de printkop indroogt en dat zorgt voor verstoppingen, in dat geval moet u de printkopreinigings functie op uw printer gebruiken. Deze functie zit vaak onder instellingen > onderhoud en is in de meeste gevallen te bereiken via het display op uw printer.

Sommige printers hebben geen ingebouwde printkop, bij deze printers zit de printkop in de inktcartridge ingebouwd. Dit noemen we ook wel externe printkoppen. De cartridges zijn vaak duurder omdat de printkop redelijk prijzig is, hierdoor zijn de printers vaak wel weer goedkoper. Let hier dus goed op bij het kopen van een printer, ze lijken voordelig maar de kosten zitten in het gebruik. Deze printers bevatten vaak maar 2 cartridges, één voor de kleuren en één voor zwart. HP en Canon maken bijvoorbeeld gebruik van deze techniek.

minus-circle plus-circle Nieuwe printer kopen voor mijn cartridges

U heeft nog cartridges liggen van uw kapotte printer. Weggooien is natuurlijk zonde. Nu is een veel gestelde vraag of er nog printers zijn waar de overgebleven cartridges in kunnen. Helaas worden printers door de fabrikanten maar gedurende een korte periode in de markt gezet. Was uw vorige printer ouder dan ca 1 jaar, dan is de kans klein dat u nog een printer vind waar uw cartridges in gaan passen. Wat wij onze klanten dan aan raden is om te kijken om bijvoorbeeld Marktplaats of daar nog een printer te koop is. De gemakkelijkste manier om die te zoeken is om voor de cartridges die u nog heeft te kijken in welke printers deze allemaal passen. Uw heeft bijvoorbeeld pgi570/571 cartridges over. Kijk dan bij dit product voor de printerinformatie van deze cartridges. Zie link: Canon PGI-570 / CLI-571 inkt cartridges

minus-circle plus-circle Worden inktcartridges altijd herkend door de printer?

In het geval dat inktcartridges niet herkend worden door de printer is er meestal sprake geweest van een update van de fabrikant van de printer. Wij raden ook altijd aan om het automatisch updaten van de printer uit te schakelen zodra u de printer installeert. Als een printer print, dan heeft het updaten geen enkele zin. Mocht het zo zijn dat de printer de inktcartridges niet accepteert, dan vind u in onze bijsluiter vaak de juiste oplossing om dit te omzeilen. Mocht het niet lukken, dan zijn wij 24/7 bereikbaar voor ondersteuning om het probleem alsnog op te lossen. In zeldzame gevallen kunnen ook wij het probleem niet verhelpen met de inktcartridges. In dit geval geniet u altijd van onze Niet Goed = Geld terug garantie.

minus-circle plus-circle Waar moet u op letten als u een nieuwe printer gaat kopen?

Print u niet zoveel, dan kunt u het best een goedkoop printertje kopen waar een zwarte en een multicolor inktpatroon in gaat. De multicolor inktpatronen bevatten de drie kleuren cyaan, magenta en yellow. Het nadeel hiervan is dat als er 1 kleur op is u de gehele inktcartridge moet vervangen. Print u regelmatig tot vaak, dan is het beste om voor elke kleur een aparte inktcartridge te kunnen installeren. U dient dan een printer te kopen waar 4 of 5 inktcartridges in gaan. Printers met 4 Inktpatronen bevatten de kleuren zwart, cyaan, magenta, geel en printers met 5 inktcartridges hebben dan nog een extra photo zwart, die u kunt installeren in de printer. Er zijn een aantal printers met 6 slots. Deze bevatten naast de normale kleuren BK/C/M/Y ook nog de kleuren licht magenta en licht cyaan.