3D Filamenten

Heeft u 3D filamenten nodig voor uw 3D printer? Wij bieden een goede kwaliteit voor een scherpe prijs.

Kies hieronder uw type filament:

Wat zijn 3D filamenten?

In je 3D printer stop je 3D filamenten in plaats van cartridges die zorgen voor afdrukken. Deze filamenten zijn het printmateriaal en verkrijgbaar in verschillende soorten materiaal, zoals PLA en ABS. PLA is sterk, biologisch afbreekbaar en geschikt voor bijna alle soorten 3D printers. ABS is vergelijkbaar met PLA, maar niet biologisch afbreekbaar. Bij Goedkoopprinten hebben wij goedkope PLA filamenten in ons assortiment. Bekijk eens onze PLA filamenten.

Welke printer is geschikt?

Niet alle 3D filamenten kunnen in elke printer. Zo zijn er twee soorten 3D-printers. Een printer op basis van polymeerhars en een printer op basis van filament. Bij Goedkoopprinten hebben wij PLA filamenten. Filamenten stop je in de FDM/FFF printer. Dit is een populaire 3D-printer. De printer zorgt ervoor dat verschillende lagen filamenten op elkaar worden gestapeld. De printer bouwt dus stap voor stap een 3D-object.

Prijs/kwaliteit

Bij aanschaf van 3D filamenten wil je dat de kwaliteit goed is. Natuurlijk zou het fijn zijn als de prijs ook aantrekkelijk is. Goed nieuws: er bestaan verschillende merken 3D filamenten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Dit houdt in: kwalitatieve 3D filamenten voor een mooie prijs. Bij Goedkoopprinten ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij hebben PLA filamenten van het merk Flashforge in ons assortiment.

3D filamenten bij Goedkoopprinten

Bij Goedkoopprinten bieden wij niet alleen goedkope PLA filamenten aan voor jouw 3D-printer, maar hanteren wij ook goede service. Zo zijn wij 24/7 telefonisch bereikbaar voor al je vragen over 3D-printen. Ben je niet tevreden? Geen probleem, dan krijg je gewoon je geld terug. Daarnaast garanderen wij snelle levering in Nederland én België. Nog vragen over onze goedkope 3D filamenten? Neem gerust contact op.

Veel gestelde vragen over 3D filamenten

Wat is het verschil tussen PLA en ABS filamenten?

ABS filamenten worden gemaakt op basis van producten uit aardolie en is daarom schadelijker dan PLA filamenten. Daarentegen zijn ABS filamenten wel sterker dan PLA filamenten.

Welk 3D filament is het beste?

Verschillende filamenten hebben voor- en nadelen, maar in het algemeen zijn PLA filamenten veiliger en makkelijker in gebruik.

Wat zijn de meest bekende merken?

Er zijn verschillende soorten 3D filamenten, zoals HotOrange, BASF en Flashforge. Bij Goedkoopprinten hebben wij PLA filamenten van het merk Flashforge in ons assortiment.

Wat kun je allemaal maken met een 3D filament?

Een 3D filament is het materiaal dat je in een 3D printer stopt om afdrukken te maken. Met een 3D printer kun je voorwerpen printen, zoals een telefoonhoesje of een bloempot. Net wat je zelf nodig hebt in huis.