PLA

PLA ofwel Polymelkzuur wordt vaak gebuikt om 3D prints te maken. PLA kan gebruik worden met veel verschillende type 3D printers. Het material is uitstekend voor beginnende 3D printers. Het materiaal is relatief makkelijk in gebruik. Het vereist geen verwarmde ondergrond en er komt geen sterke geur vrij tijdens het printen. Ook krimpt PLA niet zo veel als andere materialen waardoor de prints niet krom trekken. PLA wordt geproduceerd van hernieuwbare plantaardige stoffen. PLA is biologisch afbreekbaar en is daarom is dit een stuk minder schadelijk voor het milieu dan bijvoorbeeld plastic.

Kies hieronder uw diameter:

PLA filament voor 3D printer

Heb je een 3D printer, maar ben je nog op zoek naar filamenten om het printwerk uit te kunnen voeren? Dan ben je bij Goedkoopprinten op de juiste plaats, want wij hebben 3D PLA filament om de beste afdrukken mee te maken. Meer weten over de PLA filamenten die we in ons assortiment hebben? Lees dan verder.

Wat is PLA filament

PLA ofwel Polymelkzuur wordt geproduceerd van hernieuwbare plantaardige stoffen. PLA is biologisch afbreekbaar en is daarom is dit een stuk minder schadelijk voor het milieu dan bijvoorbeeld plastic. PLA kan gebruik worden met veel verschillende type 3D printers. Het material is uitstekend voor beginnende 3D printers. Het materiaal is relatief makkelijk in gebruik. Het vereist geen verwarmde ondergrond en er komt geen sterke geur vrij zoals bijvoorbeeld bij ABS het geval is. Ook krimpt PLA niet zo veel als andere materialen waardoor de prints niet krom trekken.

Merken PLA filamenten

Er zijn verschillende 3D PLA filamenten op de markt. Naast verschillende kleuren zijn er ook verschillende merken. Flashforge is het merk dat wij aanbieden bij Goedkoopprinten. Dit merk is van zeer goede kwaliteit voor een mooie prijs, want daar houden wij van: een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Wij hebben verschillende merken uitgeprobeerd en Flashforge PLA filament kwam als winnaar uit de bus. Dit 3D printer PLA filament is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Er zitten geen afwijkingen in de dikte van het filament, waardoor de kans groot is dat je afdruk succesvol is. Daarnaast heeft je print een gladde afwerking die erg in de smaak valt.

Prijs/kwaliteit PLA filament

Bij Goedkoopprinten bieden wij voordelig 3D PLA filament aan voor jouw 3D printer. Het is belangrijk dat PLA filament voor je 3D printer van goede kwaliteit is om mislukte afdrukken te voorkomen. Filament voor 3D gemaakt van PLA is het meest gebruiksvriendelijke filament op de huidige markt. Bij Goedkoopprinten bieden wij voordelig PLA filament aan van het merk Flashforge. Dit filament is verkrijgbaar voor een mooie prijs, maar levert ook zeer goede kwaliteit. Let wel op dat PLA filament altijd goed verpakt zit, zodat het niet uitdroogt. Dit gaat ten koste van je afdrukken.

3D PLA filament bij Goedkoopprinten

Goedkoopprinten is dé plek om PLA filament voor je 3D printer te bemachtigen. Dankzij onze service en snelle levering kun je snel aan de slag. Kies je voor Goedkoopprinten, dan kies je voor het volgende:

  • 24/7 telefonisch bereikbaar voor je vragen
  • ‘Niet tevreden, geld terug’ garantie
  • Levering in Nederland én België
  • Lage verzendkosten van €3,95
  • Scherpste prijzen

Heb je nog vragen over je 3D printer en 3D PLA filament? Neem dan contact met ons op, want wij helpen je graag verder.

Veel gestelde vragen

Kan ik een PLA filament lijmen?

PLA filamenten kunnen gelijmd worden met een goede (seconde)lijm.

Wat is een PLA filament?

PLA staat voor PolyLactic Acid en is een plastic dat is gemaakt uit natuurlijke materialen. Dit stop je in een 3D printer om afdrukken te maken.

Kan een PLA filament verouderen?

Een PLA filament is onbeperkt houdbaar, zolang dit droog en schoon bewaard wordt. Zorg er dus voor dat verpakkingen goed worden dichtgemaakt.

Is een PLA filament hittebestendig?

Onder de vijftig graden Celsius kan een PLA filament bewaard worden.

Is een PLA filament waterbestendig?

PLA filament is zeker niet waterbestendig. PLA filamenten zijn hydrofiel. Dat houdt in dat ze vocht in zich opnemen. Wanneer een PLA filament te vochtig wordt, kan dit problemen veroorzaken tijdens het printen. Houdt uw filament dus altijd droog.

Hoe kan ik PLA filament het beste bewaren?

PLA filament kan u het beste vacuum verpakt bewaren. PLA filamenten nemen vocht op uit de lucht, waardoor het filament meer problemen kan veroorzaken tijdens het printen. In sommige gevallen is het ook voldoende om het filament in een dicht kast te bewaren. Dit is afhankelijk van de luchtvochtigheid en hoe lang u van plan bent om het filament te bewaren. Ook word er vaak silicagel gebruikt om vocht uit de lucht in de verpakking te halen. Dit zijn vaak korreltjes in een zakje, die u vaak tegenkomt in een verpakking van electronica.

Is PLA giftig?

Bij normaal gebruik is PLA veilig voor kinderen en volwassenen. Tijdens het 3D printen kunnen er mogelijk stoffen vrijkomen die, bij hoge concentraties, voor irritaties kunnen zorgen aan de ogen en luchtwegen. Ventileer de ruimte waarin u print dus altijd goed.

Hoe lang doe je met een PLA filament?

Een PLA filament is onbeperkt houdbaar als deze droog bewaard wordt onder een temperatuur van vijftig graden Celsius.