Ben je op zoek naar toners voor in je printer, maar weet je niet waarop je moet letten bij de aanschaf ervan? Dan staat Goedkoopprinten voor je klaar. Wij vertellen je hieronder alles wat je moet weten over toners: van verschillende merken tot aan het vervangen van toners.

Een toner zorgt ervoor dat inkt mooi op papier terechtkomt. Van tekstdocumenten tot vakantiefoto’s: dankzij de toners drukt jouw printer dit af. Bij Goedkoopprinten is voor elk wat wils. Wij staan 24/7 klaar voor al je vragen. Lees hieronder welke toners geschikt zijn voor jou.

1. Welke type toners zijn er?

Er is een groot aanbod aan toners. Ook bij Goedkoopprinten. Toners zijn er in verschillende soorten. Welke voor jou geschikt is, is afhankelijk van het type, merk en model van je printer. Zorg dus altijd dat je weet welke toners je moet aanschaffen voor in jouw laserprinter. Vaak staat het serienummer op de toners zelf. Twijfel je? Ga dan naar Goedkoopprinten.nl en zoek welke toners bij jouw printer horen.

2. Hoe werkt een toner?

Een toner stop je in een laserprinter of LED-printer en bevat gekleurd poeder. Je printer zorgt ervoor dat het fijne poeder op het papier wordt gedrukt door de laser. De printer zorgt ervoor dat het poeder op zogenaamde ‘drums’ terechtkomt. Door hitte wordt het poeder op papier gedrukt. Toners zijn vaak wat duurder dan cartridges, maar gaan langer mee en raken minder snel verstopt.

3. Welke merken zijn er?

Toners zijn er in allerlei soorten. Ook bij Goedkoopprinten heb je keuze uit allerlei merken. Van Canon tot Samsung en nog veel meer. Ben je benieuwd welke merken wij aanbieden? Bekijk dan ons assortiment toners. Naast originele merken, zijn toners ook beschikbaar in ons huismerk. Deze zijn voordeliger en hebben meer inhoud.

4. Hoe lang kan ik toners gebruiken?

Toners worden gebruikt als je vaak print, bijvoorbeeld op kantoren. Een toner gaat langer lang mee, omdat het niet kan uitdrogen. Ga uit van ongeveer twee jaar als je het buiten je printer bewaart. Zorg dat je ongeopende toners bewaart op een droge en koele plek, dan zijn ze het langst houdbaar.

5. Toner of cartridge?

Toners en cartridges lijken op elkaar, maar toch zijn er verschillen. Een toner stop je in een laserprinter, terwijl een cartridge past in een inktjetprinter. Cartridges bevatten dan ook vloeibare inkt en wordt via een printkop op het papier gespoten. Een inktjetprinter is relatief goedkoop om aan te schaffen, maar wel duurder in gebruik. Overigens printen inktjetprinters wat scherper en zijn deze printers dus ideaal om afbeeldingen af te drukken. Een toner gaat wat langer mee en daarom worden laserprinters met toners vaak op kantoor gebruikt als er veel documenten geprint moeten worden.

6. Wat is het verschil tussen merk toners en compatible toners?

Compatible toners zijn eigenlijk niets meer dan imitatietoners. Deze toners zijn niet van een merk, zoals we ze kennen. Toch zijn deze toners een stuk goedkoper en hebben vaak meer inhoud dan toners van originele merken. Goed om in je achterhoofd te houden als je wat goedkoper wil printen. Voordeliger printen met bijna net zo’n goede kwaliteit. Dat doe je met onze (huismerk)toners. Nog een voordeel hiervan: ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld gewoon terug.

7. Waar lever je lege toners in?

Zijn de toners van je laserprinter leeg? Gooi deze dan niet in je eigen prullenbak. Toners, maar ook cartridges, horen namelijk bij het chemisch afval. Als je het op de juiste plek inlevert, worden je lege toners gerecycled. Vaak kun je terecht bij de supermarkt, het tuincentrum, de bouwmarkt of bij een printshop bij je in de buurt. Kijk ook eens op Recycleclub.com. Hier krijg je de mogelijkheid om gratis je lege cartridges op te sturen en er zelfs een vergoeding voor te krijgen.

8. Hoe vervang ik toners?

Geeft je computer een seintje dat je toners bijna op zijn? Dan is het tijd om deze te vervangen. Klinkt misschien lastig, maar dat valt reuze mee. Wij leggen graag aan je uit hoe jij je toners vervangt. Hieronder leggen wij het stapsgewijs uit.

  1. Zet je laserprinter aan.
  2. Open de klep van je printer.
  3. Verwijder de toner met drumeenheid uit je printer.
  4. Duw de vergrendeling omlaag en haal de toner uit de drumeenheid.
  5. Stop een nieuwe toner in de drumeenheid, totdat deze vastklikt. Hoor je klik?
  6. Stop de drumeenheid met nieuwe toner terug in je printer.
  7. Sluit de klep van je printer en de klus is geklaard!

Hopelijk zijn je vragen over toners hierboven beantwoord. Mocht er toch nog iets te binnen schieten, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag. Onthoud goed: bij Goekoopprinten hanteren wij levenslang garantie op ons huismerk. Niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug.