Zijn jouw belangrijke documenten niet meer zo mooi afgedrukt als voorheen en heb je een printer van Brother? Zijn de kleuren wat vaag of krijg je strepen op het papier? Dan is het goed om de printkop eens onder handen te nemen. Wij leggen voor je uit hoe je de printkop van Brother reinigt. Een printkop drukt piekpijn de inkt op het papier. Soms ontstaan er bijvoorbeeld resten inkt op de printkop van Brother. Dat gooit roet in het eten en kun je niet optimaal meer printen. Dan is het tijd om de printkop van Brother te reinigen.

Wanneer printkop Brother reinigen?

Er zijn een aantal signalen waaraan je herkent dat je de printkop van jouw Brother een upgrade nodig heeft. Strepen op het papier, lege pagina’s die worden afgedrukt of minder mooie kleuren zijn signalen om jouw Brother printer onder handen te nemen. Is dit bij jou het geval? Ga dan de printkop van je Brother printer reinigen.

Printkop Brother reinigen software

De eerste stap is om de printkop van je Brother printer te reinigen door middel van de software op de printer. Wij leggen hieronder stap voor stap uit hoe je dit voor elkaar krijgt. Houd er wel rekening mee dat dit reinigingsprogramma wat inkt kost.
  1. Druk op ‘instellingen’.
  2. Druk op ‘onderhoud’.
  3. Druk op ‘printkop reinigen’.
  4. Kies jouw reinigingsvoorkeuren.
  5. Druk op ‘start’.

Printkop Brother zelf reinigen

Als het reinigingsprogramma van de printer zelf niet effectief genoeg is, dan is het een optie om zelf aan de slag te gaan om de printkop van je Brother printer te reinigen. Wat heb je hiervoor nodig?
  • Warm water
  • Schoonmaakalcohol (eventueel)
  • Papieren doek
  • Spuitje met slangetje

Stap 1. Stroom loskoppelen

Als eerste is het goed om de stroom van de printer af te halen. Hierdoor heb je een betere toegang tot de printkop om deze te verplaatsen.

Stap 2. Open de printer

Open de printer en schuif de printkop naar de zijkant. Verwijder ook vast de cartridges.

Stap 3. Leg papier onder de printkop

Pak een stuk droog en schoon papier en leg deze onder de printkop van de Brother printer. Schuif de printkop vervolgens weer naar het midden toe. Dit vangt de inktresten op en zorgt ervoor dat er geen vloeistof in de printer komt.

Stap 4. Printkop Brother reinigen

Zuig met het spuitje warm water op. Koppel het plastic slangetje eraan. Vestig deze vervolgens op de printkop. Spuit voorzichtig het water op de printkop. Mocht water niet helpen om de printkop mee te reinigen, dan kun je de printkop van Brother reinigen met alcohol.

Printkop Brother reinigen met alcohol

Als de printkop reinigen met alleen water niet voldoende is, dan is het een optie om dit te proberen met schoonmaakalcohol. Spuit een paar druppeltjes schoonmaakalcohol op de printkop in plaats van water. Je printkop van Brother reinigen met alcohol kan dus een ideale oplossing zijn.

Stap 5. Verwijder het papier

Als laatste verwijder je het papier uit de printer. Schrik niet, want dit kan flink wat inktsporen bevatten. Plaats de cartridges weer terug en sluit de printer. Zo, de schoonmaakklus is geklaard. Als het goed is jouw printkop van Brother weer de oude. Voer nog een testprogramma uit om te controleren of je printer het weer doet, zoals voorheen.

Zoals je ziet hoeft het dus helemaal niet moeilijk te zijn om de printkop van een Brother printer te reinigen. Let wel op dat je zorgvuldig te werk gaat. Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met ons of kijk eens rond op onze website. Heb je bijvoorbeeld nog cartridges nodig? Bekijk dan deze pagina.