Inktcartridges foutmelding

Heeft u onlangs huismerk inktcartridges aangeschaft maar de printer geeft een foutmelding waardoor de cartridges niet geaccepteerd worden met als gevolg dat u niets kunt afdrukken? Dan hebben we hier een handig stappenplan om deze storing te verhelpen. Epson printers zijn bijvoorbeeld redelijk gevoelig wanneer het gaat om het installeren van inktcartridges. Bekijk goed wat de melding inhoud en of er een bepaalde kleur wordt aangegeven waar de foutmelding door ontstaat.


Controleer of u de juiste inktpatronen heeft ontvangen

Er zijn vele soorten inktpatronen en er is vaak maar één type die werkt in uw printer. Controleer dus goed of u de juiste inktcartridges heeft besteld en heeft ontvangen aan de hand van uw printertype. Onze huismerk cartridges hebben een eigen typenummer wat erg lijkt op het originele typenummer. Besteld u bijvoorbeeld de Brother LC-223BK dan zal op onze huismerk cartridges B223BK staan. Wijkt het nummer nou erg af of bent u er niet zeker van of u de juiste cartridges heeft ontvangen neem dan contact op met onze klantenservice!


De juiste kleur op de juiste plek

Allereerst is het belangrijk dat elke kleur op de juiste plek in de printer zit. Het is niet mogelijk om een zwarte cartridge op de plek van de cyaan cartridge te zetten. Uw printer zal direct een foutmelding geven en zal niet afdrukken. Ook is het niet mogelijk om bijvoorbeeld 4 zwarte inktpatronen te installeren, alle kleuren moeten aanwezig en vol zijn om af te kunnen drukken. Zitten alle inktpatronen op de juiste plek? Ga dan door met de volgende stappen.


Controleer welk inktpatroon stoort op de rest van de cartridges

Vaak is het zo dat er maar één inktpatroon stoort op de rest van de cartridges. Wanneer uw printer aangeeft welke kleur er stoort dan bent u hier al snel achter. Maar het kan zijn dat uw printer niets aangeeft en dan moeten we er achter zien te komen welke cartridge dit is door ze één voor één te controleren.


Uw inktcartridges één voor één controleren:

  • 1. Pak een keukenrol om de geopende inktpatronen op te zetten, het kan namelijk zo zijn dat er druppels inkt uit de cartridges komen.
  • 2. Haal alle cartridges uit uw printer en leg ze op de keukenrol.
  • 3. Nu alle cartridges uit de printer zijn haalt u de stroom van uw printer terwijl de printer aan staat zodat uw printer uitvalt en kan resetten. Het is belangrijk dat de printer uitvalt terwijl de printer ingeschakeld is, zet uw printer dus niet uit met de aan/uit knop.
  • 4. Wacht een minuut en sluit daarna uw printer weer aan en schakel de printer in wanneer dit niet automatisch gebeurd.
  • 5. Zodra de printer is opgestart en om cartridges vraagt, plaatst u alleen de zwarte cartridge en sluit het klepje zodat de printer de cartridge gaat herkennen. Wanneer uw printer van te voren aangaf welke kleur de storing veroorzaakt dan begint u met deze kleur i.p.v. de zwarte cartridge.
  • 6. Pas wanneer de cartridge geaccepteerd is plaatst u de volgende kleur. Ook na het plaatsen van de 2e kleur sluit u eerst het klepje zodat de cartridge herkend wordt.
  • 7. Plaats de volgende kleur zoals de voorgaande stappen. Dus steeds één cartridge plaatsen en vervolgens laten herkennen.
  • 8. Als alles geaccepteerd wordt dan kunt u weer printen. Wordt er nou een kleur niet geaccepteerd dan stoort deze cartridge waarschijnlijk op de rest van de cartridges. Vervang dan deze kleur voor een andere uit uw 2e set. Heeft u geen vervangend exemplaar? Neem dan contact op met onze klantenservice.
  • 9. Check of nu wel alles geaccepteerd wordt en geef aan ons door welke kleur defect is, we zullen deze cartridge voor u vervangen.

Mocht dit stappenplan u niet verder helpen, neem dan ook contact op met onze klantenservice.